Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LYSSNA OCH LÄS http://www.youtube.com/watch?v=F_bMFVDu9yo


Så änglarna rodnade

Varför måste du komma in i mitt liv?
Jag hade ju ordnat det så bra
Jag hade jobb, jag hade familj,
jag hade skulder, vi hade Bonzo the Dog,
jag hade verktygslåda, vi hade planer,
jag hade allt en man kan önska sig
Och så kliver du in i mitt liv
och skriver om den bok jag lämnade kvar

En gång älskade vi så änglarna rodnade,
vi var varandras langare av en underlig drog
Jag vet det var jag som tog väskan och gick
Jag vet det var ett manus jag glömde kvar
Be mig bara inte förklara vad jag skrev
den historien vill jag inte ha tillbaka
Och så kliver du in i mitt liv
och skriver om den story jag lämnade kvar

Jag vet jag sa vi levde som sunkiga loosers
Man kan inte bara leva av Berlin och musik
Så jag ordnade allt med en fru och det där
Vi köpte ett stort akvarium att leva i
Jag hade Boschborr, jag hade ordning och reda
Jag var en man att räkna med i båtklubben
Och så kliver du in i mitt liv
och skriver om den bok jag lämnade kvar

Jag släppte allting och sa ’Jag vill ha dig’
Jag packade väskan, struntade i skrik och tårar
Jag vet jag sa ’Jag tar bilen, du kan sälja huset’
Allt detta som måste bli sagt för att sägas
Jag vet jag hade ju ordnat allt så bra
härifrån och därifrån till evigheten,
Men vad gör man när jorden rör sig
och du bara kliver in i mitt liv
och skriver om den bok jag lämnade kvar




Fri vers av montaigne
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-31 23:19



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
Asch, du... det är sådant som inte kan styras trots alla förfinade planer...
De två citaterna ur din dikt är som dess ordsmycke:
\"En gång älskade vi så änglarna rodnade,
vi var varandras langare av en underlig drog\",
\"Vi köpte ett stort akvarium att leva i\"
Hela dikten gillas skarpt.
2007-11-01
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne