Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vänner kommer och går, fiender föds och somnar
jag har lärt mig att stå kvar
och invänta nya.



DE FYRA VINDARNAS VÄRLD

Mitt skägg är grått 
jag 
sjunger lika klart som förr
Vänner har spridits
med fyra vindar
de som är kvar
är de som verkligen lyssnar

En del av dem långt borta
sticker silvernålar
i woododockor
men
ledsen.....
dockorna har ingen likhet med mig

Broarna brinner
de vi
passerat tillsammans
och vi förstod aldrig
hur floden
kunde växa sig så bred
Men sorry.....
jag finner tröst
i att inte behöva gå tillbaks

Jag föddes så här
till den som sitter bunden vid ord
och är nära allt
som är långt bort
Står vid fönstret 
ser det skarpa ljuset
världen bjuder på
Så ursäkta....
jag är galen av kärlek
och ser leende
ut över de fyra vindarnas värld

Mitt hjärta vilar
i stormöga.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 300 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2007-11-02 16:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett slags lugnt accepterande av livet och tillvaron känns i dikten. Man känner friden och tryggheten... och kärleken i raderna. En riktigt bra dikt
2008-10-28

  DanSan
*************************

Grattis till medlems val vännen!

*************************
2008-10-28

  aol
uderbart
2007-12-05

  Catrin
Vi godtar din härliga ursäkt \"är galen av kärlek...\"
underbar läsning där dikten känns äkta och ärligt skriven som i allt du gör....som du är.
2007-11-03

  Maria Zena Viklund
Så ursäkta....
jag är galen av kärlek
och ser leende
ut över de fyra vindarnas värld

fantastiskt!
2007-11-02

  soldis
Jag skickar ett Tack till dig för De Fyra Vindarnas Värld, jag hoppas att vi är många som lyssnar på dig!//Kramis
2007-11-02

  soldis
Jag skickar ett Tack till dig för De Fyra Vindarnas Värld, jag hoppas att vi är många som lyssnar på dig!//Kramis
2007-11-02

    ej medlem längre
Vacker poesi om förr och nu och en själv!:)
2007-11-02

  albertina
En underbar text. Finner en styrka hos dig som jag beundrar. Gillar verkligen denna=) Speciellt slutet Mitt hjärta vilar i stormöga. Tack för underbar läsning=)
2007-11-02

    ej medlem längre
gillas
2007-11-02

  DanSan
*****************************

Underbart bild alstrande skapelse
du förmedlar här Jan!!!
Som du säger så ska man aldrig
vända bakåt, man bränner broarna
av en anledning och då gäller det att
leva i nuet och fortsätta framåt mot
det man har bestämt sig för.

Avslutningen är fantastiskt bra tycker
jag . . .

\"Mitt hjärta vilar
i stormöga.\"

Jag känner igen mig själv så väl i denna
dikt och det blir både *APPLÅD* och
*BOKMÄRKE* för detta härliga alster!!!

Tusen tack för underbar läsning!!!

*******************************
2007-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth