Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dina ögon

   

Dimmfrost

 

Regnet fuktade dina läppar

Sorgen färgade himlen

Snöflingorna dansade runt dina ögon

där dimmfrosten byggde sitt bo

 

I vinterbäcken porlade världens alla tårar

där höstlöv och vinterbäckar kan samexistera

Där vid gränsen, där himmel mötte helvete

 

Tankar i ett vakuum tynger dina bara axlar

Solstänk stärker din nakna rygg

Rak går du ner i det hav där hjärtesorgen samlar smärta

Orädd för det mörka där inunder

Handleder brister ljudlöst

 

Ditt anlete rör inte en min

 

Fingrarna slites öppna av stenar och sylvass korall

Och himmelen ekar i åska

Krig och parningsrop fyller dina blodiga öron

Och i elden rinner ditt hår och dess frusna istappar i floder

 

Färgen på dina ögon, är nu borta




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-04 20:11



Bookmark and Share


  Ronny Berk
kraftfull poesi som berör och förför; brukar du metaforer som om flödets floder översvämmar...som \"elden rinner i ditt hår...\"
2007-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*