Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett lantmotiv

Storbonden, fet liksom myllan
går med blankade stövlar;
ägor skall inspekteras.

Under det köttsliga utanpåverket
är storbonden benhård;
en annan sida att se det ifrån.

Mjölkpallen, å sin sida,
har fem ben.
Två av dessa är pigans.

Det odlas minnesbetor;
ett fält av grönt vajande plymer,
lagom låga åt gnagarna
som därunder har funnit
Arkadien.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-05 02:19



Bookmark and Share


  Flickan*i*L*för*Lycka*
Mjölkpallen, å sin sida,
har fem ben.
Två av dessa är pigans.

Gillar speciellt det stycket, det känns sagt men ändå gåtfullt i sin mening.
2007-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund