Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam själ

 

 

Dimmfrosten klär mina bara ögon

Känner med mina nakna frusna fingrar hur

det klibbiga blå i ögonen fastnar

och följer mina händers bortgång

Längs skuldrorna rinner blodet i gångar

Mina vingar, mina gyllene vingar, en madonnas verk

Mina vingar, mina oskyldiga små vingar har

du knyckt

 

Vad gör de dig för nytta unga pojk?

Dumma unga man på flykt?

 

Dimmfrosten klär mina nakna ögon

En enda själ

Ett enda rosenberg i världen

En enda själ sitter

ensam kvar

 

Ber Gud att förlåta förrädaren

"Ty han visste ej vad han gjorde herre!

Ropar hon åt himlen och åt åskan som mullrar allt värre

Låt honom leva sitt, i helvetet hör jag hemma!

Själv var jag ansvarig, ansvarig var jag själv för denne mans fall

Jag drev honom till galenskap i min jakt, i min

egen jakt efter lycka

 

En enda själ

Ett enda rosenberg i världen

En enda själ sitter

ensam kvar och ber

 




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 266 gånger
Publicerad 2007-11-05 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*