Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomsminnen


Maskrosen docka

Jag sitter i gräset en varm sommardag

knäpper av blomman på min ros

stjälken börjar mjölka

Ler när mamma förmanar mig

om sekretets giftighet och tänker

snabbt att det gör hela grejen

River försiktigt remsor av stjälken

tunna långa eftersom jag valt den största

Doppar den försiktigt i vatten

Väntar en stund

och ser med förtjusning

hur hela stjälken drar ihop sig

Denna ros har blivit en skönhet

Utan sin blomma

En maskrosens docka




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-07 22:12



Bookmark and Share


  To
Sånt pysslade jag ju också med när jag var liten. Tack för att du väcker upp gamla barndomsminnen! :)
2007-11-09

  Obnoxious
Jag blir 4-5 år igen när jag läser det här!
Sitter på dagis i solen och doppar maskrosor i vatten glas.
Tänk vad roligt man kan ha med så lite :)
2007-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP