Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vaknade med ögonen uppspärrade
av en dröm. Somnade om i din röst.



ÄVEN SNÖFLINGOR ÄR SVARTA, SEDDA UNDERIFRÅN

När natten är 
mörkast
och drömmarna
halkar
i kallsvett
klamrar jag mig fast
vid tron på ödet

När min
tunga antänder
lyckokakans inre
och det stiger
mot hösthimmel
som svarta sotflarn
förblir ödet
en gåtfull dans i vinden.

Även snöflingor
är svarta
när vi ser dem underifrån
jag famlar
efter det fria valet
den fria kärleken
det valda hatet

När det förutbestämdas aska
blandas
med den snöstorm
jag iakttar liggande.

Vet jag att
valet är mitt
och ödet bara
en trasig sköld. 






Fri vers av Jan Linderoth
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-08 14:54



Bookmark and Share


  Tabes
Så innerligt och vackert skrivet!
2007-11-10

  isabel louise
himsket bra poetat! älskar titeln och ...

när det förutbestämdas
aska blandas
med den snöstorm
jag iakttar liggande...

bokmärker :)
2007-11-08

  Inkarasilas
Jag är impad som fan, du skriver så sotsvart iakttagande inåt och skildrar tankarnas virvlande över val som skadar hur än vi väljer, och nej fan kan inte kommentera för det här är det bästa jag läst från dig Punkt.
2007-11-08

  devilsangel
Underbart skrivet! Men det bästa var ändå ingressen \"somnade om i din röst\". Wow!!
2007-11-08

  Mats Henricson
Gåtfullt och euforiskt, man kliar sig i huvudet........
2007-11-08

  aftermath
urtjusigt skildrad dröm
en njutning att läsa
bravo.
2007-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth