Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den blinda tron

Att dimman kan vara så tät
Att folk kan tro så blint
På något som inte ens har en Bibel
Ifall du funnit din allvetande Gud
Vet att han skrattar åt dig
Och din naivitet
Varje gång du säger
\"Jag lever i en demokrati\"

Vi lägger vår åsikt i en urna av illusion
Debatterar i salar av skuggor
Alltför ett system vi alla lurats in i
Det som gnager i sinnet måste nästan vara
Finns det någon som vet?

Men det fungerar
Precis som kapitalismens kallsinniga girighet
Räknar den med våra brister
Fel och
Svaghet!
Som dominobrickor kommer vi falla
När någon hittar var alltings början är

En inblick gavs till oss
När J.G avslöjade IB
Och vad fick han för det?
Fängelse

Han och hans vän
Visade oss ett system i systemet
Som inte ens de Högsta kände till
Eller?

Frågorna är många
Svaren är så få
Gräver du för djupt
Hittar du några ben
Så får din röst vila med dem
Dina tankar spärras in
Ifall kroppen vill vara Fri

Du tror vi lever i en demokrati
Du tror vi lever i ett fritt land
Där man får säga det man vill
Göra det man vill
Avslöja det man vill
Jag skulle skratta åt dig
Om det inte varit olagligt

Vad skulle vi annars göra?
Utan vårt älskade folk som styr








Fri vers av Laero
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-08 22:31



Bookmark and Share


  Che Buzaglo
\"Precis som kapitalismens kallsinniga girighet
Räknar den med våra brister
Fel och
Svaghet!\"

Den här dikten fick mig verkligen att inse hur lika vi tänker, både vad gäller demokrati och människan i allmänhet =)
2008-05-27

    Smurvelmurvelsmurfen
Jättebra skrivet!!!
2008-02-28

  Sann
Debatterar i salar av skuggor
Alltför ett system vi alla lurats in i

Dina tankar spärras in
Ifall kroppen vill vara Fri

Så sant, så sant...
2008-01-04

    Cammo
Det var värt att vänta på för att få läsa.
2007-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Laero