Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

¤ Gunga utan glädje (En mycket gripande dikt)


Ensam jag sitter här i matsalen
Har ingen här vid mitt bord
Vill ingen vara min vän
Inte någon på denna jord

Ensam ligger jag i den kalla sanden
Dit jag blev knuffad omkull
Ingen kommer och räcker mig handen
Inte ens för ett undantags skull


Jag kan inte förklara min inre ångest, min ständiga smärta
Slagen som slår i mitt hjärta, ont, det värker så
När jag andas, andas jag för vem, ja inte är det för mig


Ensam från skolan med gråten i halsen jag går
Jag känner mig så svag
I mitt hjärta så har jag ett sår
Kan någon rädda mitt jag

Ensam har jag nu kommit hem dit jag bor
Jag darrar i hela min kropp
Gråtande jag ropar efter min mor
Jag håller på att förlora mitt hopp


Jag kan inte förklara min inre ångest, min ständiga smärta
Slagen som slår i mitt hjärta, ont, det värker så
När jag andas, andas jag för vem, ja, inte är det för mig


Den tycks vara oändlig, smärtan i mitt bröst
För att hålla hoppet uppe, börjar jag be
Jag önskar att någon vill ge mig tröst
Och kanske i och med det får mig att återigen le


Ensam jag sitter här i min gunga
Jag känner mig så mör
Mina axlar känns så tunga
Jag hoppas att någon, mitt tysta rop på hjälp hör


... ... ... ... ...


Kan någon komma och skänka mig, mitt liv tillbaka
Så jag också, kan få njuta av livets kaka
Jag vet, och kan lätt säga utan att tveka
Att alla barn borde få känna glädje, till att leva och att leka




Fri vers av To
Läst 1059 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-11-09 00:35



Bookmark and Share


  n@
Det känns som om du har känt mig i hela mitt liv.
Dina ord träffar mig rakt i hjärtat.
Jag är mållös, men jag kan säga:
det är bra.
2008-06-09

  genni
sorgligt,men många barns verklighet....smärtsamt...
2008-05-16

  Jojo
Ja verkligen gripande.
Tycker om rimmen. Det ger ett fint flyt i texten.
2008-05-14

  Pulsatilla
Gripande!
Många känner säkert igen sig i dina ord!
Bra förmedlad känsla!
2007-11-16

  soldis
Känslorna du förmedlar känner jag igen.
Jag hoppas någon kommit och bjudit på en kaka!
2007-11-13

    ~maria~
Rörande och fin text.Man kan riktigt känna orden och meningarna,känsla du vill förmedla,riktigt bra gjort :)
2007-11-10

  Sadhistory
Man kan nästan ta på orden du skriver. Mycket bra skrivet! *applåd*
2007-11-09

  Betlehemsstjärnan VIP
Inget gör mer ont än ett barn som far illa.
Smärtan som följer med resten av livet.
Om alla kunde vara en hjälpande hand
istället för en stjälpande.
tack för det du förmedlat//B
2007-11-09

  Lyckohäxan Enediel
Aj...hela jag kan känna smärtan som raderna förmedlar...
Verkligen gripande...
2007-11-09
  > Nästa text
< Föregående

To
To