http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1394238

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obsolet version. Se istället http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1394238




Identitet

 

 

Jag är bröstkorgars hävning,
blicken som höjs när tyrannen börjar att tala.

Jag är ruttnande kött i lejonets mun,
flackande ögon fyllda av krigslist,
tårar som fuktar marken som spruckit av torka;

Jag blev stål, solljus på frustande hästar,
blänket i sköldar och hjälmar och
talet som hölls till de döda;

Jag är kvinnan bakom mannen. Mannen på gatan.
Och gatan som ingen bevandrat på tusen år.
Jag är boxarens vrede och ordern du inte får lyda.

Jag är den plats
dit nerverna leder från ögon som brinner i natten

Jag kan vara hoppet att inget skall hända,
leran som brändes till tegel i Babel och
svetten som rinner längs armen som trycker på knappen;

Jag är utforskad, höljd i dimmor och drömmar
och han som aldrig trodde på sånt

Jag är köttets lustar, smärtan du kände var gång
som du trott att du älskat,
livet som spirar där ingenting borde växa;
jag är du, inuti dig och lever mitt liv genom ögon du kallar
för dina.

Jag är utspädd i haven, föda åt jordens bakterier
ultraljudet från moder Jord
och
ingenting som vi pratar om här

Jag är makt över tiden
men också den korta sekund när vi glömde den helt
jag skapades medan du läste och
utplånade dig nästan genast;

nu är jag du, din nya
identitet




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 775 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-11-09 04:32



Bookmark and Share


    smuts
Jag tycker om dina metaforer. Du måste ha en otrolig fantasi. Men jag håller med om att texten skulle göra sig bättre utan de sista raderna. För mig känns de också lite småtöntiga, vilket är synd på en annars så skickligt framförd text.
2008-03-29

  glittertindra
en text med ett djup som får mig att spontant säga wow... som man nu inte ska skriva :) fantastiska liknelser och man får en känsla av att den kommer in under huden på en...
2007-11-09

    papillon
Vilka precisa bilder! Kraftful text med stort flyt. Trots att den är logisk känns slutstrofen för mig svagare än de tidigare som delvis är rätt magnifika. Jag kan inte med att poängsätta, det blir för töntigt för min smak.
2007-11-09

  Åsa Gustavsson VIP
INTRYCK
2007-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund