Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre nyanser av mig

Noctum
När dina tentakler långsamt
Letar igenom min själ
Under alla lager av Mig
Kommer du finna
Något inte ens jag känner till
Ingen fruktansvärd hemlighet
Ingen synd i paritet med Judas
Utan en enkel sanning som fått växa
Till en i törne klädd sjuk
Äcklig
Synd

Confundo
All cynism
Det är masken jag bär om dagen
Masken jag bär inför alla
Utom ett enkelt papper
Och en penna fylld av rött ljus och bläck
I grönlysande dunkel

Men om dagen
Blandningen av gott och ont
Bränner allt i sin närhet, men
Ondska är det väl inte?
För i det stora hela
Där Alltet summerar och adderar
Dina synder och hjältedåd på en räknesticka
Är väl ingen ond?

Luminarium
När jag släpper alla fördomar
Och låter den verklige stiga fram
Är jag någon annan då?
Jag har letts att tro
På den sanning som saktmodigt förkunnar
Att det finns bara ett Jag
Och dess olika masker
Hur det nu än kan vara
Tror jag att den mask under
Är en jag som helst borde bäras med Stolthet
Men som täcks i röda sjok av skam
Den är ju så fel, så inte jag
Eller hur?




Fri vers av Laero
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-13 22:15



Bookmark and Share


  Lithia
Jamen jag är ju så dålig på att skriva kommentarer. Men jag lunde liksom inte låta bli att lämna en ändå. För den här var jättebra. Verkligen jättejättebra.
2007-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Laero