Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tittar man noga
är färgen lite flagnad....



CIRKUS EGO

Ibland är jag 
som en cirkus
med bländande uppträden
och klingande musik
elefanter dansar tungt
och hästar lyfter stolt
och skräckslaget sina plymer
inför piskans knall
bredvid skuttande clowner
och nerviga trapetsnummer

Men när dammet
skjunker
strålkastarna slocknar
hörs suckar, gråt och gräl
härskar hunger
töms flaskor
utgjuts blod
bakom slitna tältdukar

Publiken
klistrar fast tillfälliga leende
med sockervadd
och osannolika lakritsklubbor 
är redan på väg hem
lagom till "Grannfejden"
där slagen är ett nöje
och till det torra Xboxblodet

Natten famnar trötthet
och fönstergluggar mörknar
i de slitna vagnarna
jag väntar
på att åter öppna ögonen
till
nästa dags föreställning
utan trygga skyddsnät

Och lydigt
bugar jag alla för applåderna!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-14 15:49



Bookmark and Share


  To
Jätte bra skrivet och beskrivet. Jag får gåshud när jag tänker på cirkusar som har piskor etc Jag tittade noga efter och såg att om färgerna översattes till känslor skulle de vara gråa.

Nej tack till djurcirkusar och andra cirkusar som lever på förtryck.
Ja tack till flera sådanna bra texter.
2007-11-26

  Catrin
Såsom livet är mest... du ger en målande bild av hela spektaklet.
Det finns några guldkorn bland formuleringarna:
\"klistrar fast tillfälliga leenden med sockervadd\"
\"Natten famnar trötthet...\"
2007-11-15

  Inkarasilas
Ah anställ mig, Cirkus Ego du är en lysande Direktör tycker ja joorå!
2007-11-14

    *Zenobia*
klart man bugar för applåder....annars kanske nån kastar ruttna tomater eller nåt på en...
2007-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth