Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandring i körsbärsdal

 

Själ vakna nu vi ska ut på vandring
genom körsbärsdal, där näktergal
sjunger oss milda sånger
från förfluten tid, 
när du var ett med havet, 
stjärnorna, växterna och djuren

lyss, lyss hör vågorna brusa
från tidvattnet som lockar
vänder känslorna inåt

i en vild piruett far du runt
dansar i glädje och i triumf
över det som varit, är och blivit
det som regnmakaren försiktigt smidit

låt vågorna skölja all smärta bort
låt saltet läka dina sår
i dag ska vi vandra läkningens väg
bortom sinnenas spår

den nya tidens början
ropar från andra sidan bergen
här i körsbärsdalen
finner du ditt mod igen
din törst ska mildras
av bärens sötma

borta är all salta stänk
borta är alla tårar
borta är allt som
varit en lång utdragen plåga

sången flyger över bergen
fortare än vinden

viskar, nu är hon hemma igen
hemma bland hinden

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 353 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-11-14 23:01



Bookmark and Share


  VITRIOL
En plats att längta till. Vackra ord som berör likt frihetliga vindar.
2007-11-15

  isabel louise
åh så vackert! :)
2007-11-15

  Markattan
Väldigt vacker och målande poesi.
2007-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund