Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

åttiofyratusendörrar

 

Dina tårars salta sälta
flyktens vidöppna spår
jag gråter inte över mig själv
säger du utan för dina
tomma ögons skull

ljuset glittrar o glänser
men kan inte tränga fram
för du bär på ditt begravda sår
sedan urminnes tider

det sovande ansiktet
skuggas i vattenbrynet
skönjer ett stilla brus

och sakta, börjar du förstå
det var du som jag såg
och åttiofyratusen dörrar öppnades




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 345 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-11-14 23:38



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Texten stegras på flera ställen i den här dikten. Tycker om första versraden,

Dina tårars salta sälta
flyktens vidöppna spår
jag gråter inte över mig själv
säger du utan för dina
tomma ögons skull

men även slutraderna

och sakta, börjar du förstå
det var du som jag såg
och åttiofyratusen dörrar öppnades

(även om jag börjar fundera när jag läser nästa-sista raden där det står \"du\" istället för \"dig\").

Jag skulle nog ha skrivit \"det var dig som jag såg\"...
2007-11-18

  Tabes
Spännande... Gillar!
2007-11-17

  Peter Matsa
tappade räkningen vid 4800 nånstans :)

känsloladdad och tankeväckande dikt - mycket bra!
2007-11-17

    Oprofessionell
men ja, jag får rysningar. jag gillar upplägget och tanken bakom det hela. man känner verkligen igen sig i dina ord.
2007-11-15

  Ulf Lagerholm
du skriver i en skön stil
som inte så lite liknar
våra klassiker -

det känns roligt å be-
friande att läsa nåt
så här annorlunda -
2007-11-15

  aftermath
sista stycket lyfter varje strof
2007-11-15

  DanSan
*****************************

Härligt vackert och med mysticismens
röda tråd . . . Gillar speciellt . . .

det sovande ansiktet
skuggas i vattenbrynet
skönjer ett stilla brus

*APPLÅD

****************************
2007-11-15

  DanSan
*****************************

Härligt vackert och med mysticismens
röda tråd . . . Gillar speciellt . . .

det sovande ansiktet
skuggas i vattenbrynet
skönjer ett stilla brus

*APPLÅD

****************************
2007-11-15

  Dilsewat
Är inte dörrarna försvarade på något sätt? :)
2007-11-14

  * Ammi *
många dörrar bakom vacker text!
2007-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund