Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingen kunde plåga som fröken mörk


en skrämmande tanke
började gro inom fröken mörk
kanske var det bästa hon gjort
det hon tidigare ratat

det som numera låg gömt i lådor
eller undanställt bland annan bråte

kanske var det redan
massakrerat demolerat och begravt på tippen

borta för alltid

klart var i alla fall att ingen kunde grymmare
kritisera refusera eller förneka allt hon skapade
det som kom från henne genom liv kropp och tanke

ingen
kunde plåga henne som hon




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 719 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-11-20 11:22



Bookmark and Share


    mellanmjölk
Hur bra som helst, börjar lite som en berättelse, är nog lite mer en berättelse än en dikt för mig. Men bra, helt enkelt. Speciellt slutet som en sista dräpande linje som verkligen visar att det finns ingen hjälp kvar för fröken mörk.
2007-11-21

    ej medlem längre
usch vilken bra text - handlar faktiskt om mig... du har genomskådat mig helt - eller genomskådat det mänskliga väsendet - självrannsakan och självömkan sammanflätat
2007-11-21

    Evanesaw
det är ju precis så det är med vissa människor. så sak på sak, så sann!
Så otroligt bra!
2007-11-21

  DarkSideMoon
Jättebra!
\"ingen
kunde plåga henne som hon\"
Det stämmer så bra!
2007-11-21

  Kim VIP
Tappar lite koncentrationen när hon är en el flera. Men det är kanske bara en person, det handlar om.
Det där med allt hon ratat det är uppfriskande!
2007-11-21

  Doktor Vinter
Jättebra!
Jag älskar rubriken. :\'D
2007-11-21

  isabel louise
grymt bra skrivet. gillar speciellt slutstycket!
2007-11-21

  ia VIP
fröken mörk är grym
och så otroligt verklig
undra hur många det är som känner igen sig
som kan tolka in och förvandla det till sina egna tankar

du skriver lysande som vanligt
2007-11-21

  Jojo
De sista raderna, de fem sista, är så sanna och så hemska!

Du beskriver något som jag så väl känner igen.
Och du gör det bra!!
2007-11-21

  Maria Zena Viklund
klart var i alla fall att ingen kunde grymmare
kritisera refusera eller förneka allt hon skapade
det som kom från henne genom liv kropp och tanke

ingen
kunde plåga henne som hon

fantastiskt skrivet!
2007-11-20

  Obnoxious
Sista raderna är typ titeln på min självbiografi. ingen kan plåga mig som jag. Fröken mörk och jag skulle trivas ihop ibland. Gillar den mycket!
2007-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP