Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du målar liv i mig

 

Jag vill vakna
naken och varm
där nattens älskog
stillat tåren
hjärtats frusenhet smälter
inför dina seende ögon
blir levande igen

där din längtan inte
var till för dig
utan var utgjuten åt mig
där din kalk
förvandlade mitt sår
till kärlekens vin

där i tysta rum räcker
du mig handen
men ger mig hela dig
omsluten, likt höljet om våren
vågar åter knoppas...

för du är inte en man
som samlar konst...
du är konsten
med hela ditt väsen
målar du liv i mig
utgjutet ur hjärtats kärl

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-11-18 00:37



Bookmark and Share


  isabel louise
vackert och underbart skrivet Maria!
2007-11-18

  Söder
Ett fantastiskt stycke poesi. Mycket tilltalande och vackert.
2007-11-18

  glittertindra
vacker.. säger bara.. åh, herregud... den som lockar fram sådant är en sann konstnär... som att måla kärlek vilket du gjort här i skrift...
2007-11-18

    © Birgitta Wäppling VIP
Tycker framför allt om den sista versraden..! Tack för läsupplevelsen!
2007-11-18

  Michaela Dutius
Oväntat slut på en mycket mycket vacker text
2007-11-18

  Dilsewat
Med kärlek!
2007-11-18

  "Silver" VIP
för du är inte en man
som samlar konst...
du är konsten
med hela ditt väsen
målar du liv i mig

Vilka rader! Mycket gripande om hur en individ kan kännas livgivande för en annan.
2007-11-18

  Inkarasilas
Som en smekning, väldigt vackert.
2007-11-18

  ~~*MariamAurore*~~
det här är en dikt som berör mig
jättefint och romantiskt

kram
2007-11-18

  mare VIP
Så vackert...kärleken är vacker !
2007-11-18

  Bjarne Nordbö
Så himla vackert.
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund