Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer du till mig i natt

 

Jag bäddar under nymånen
nya vita lakan
väntar på ögonblicket,
mellan skorpion och skytt

kommer du till mig i natt

mellan dina smilgropar
djupare än livets brunn
din nakenhet, din falska blyghet
just den som gör mig så stum

din vilda blick
som lockar mer än längtar
fyller mig med det
som jag med dig aldrig saknat

förådd av livet, ödets kula
byggde jag mig nya
stjärnor och planeter
placerade dem i ditt hår

men i natt älskar vi
till ljudet av trumman
och glömt är allt
som livet hållt oss undan

för där banden brast
och tiden rann ut
där står solen aldrig mer i zenit
och alla drömmar de
försvann till slut

kvar fanns bara vi två...
på vita lakan

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 966 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2007-11-18 18:39



Bookmark and Share


  Aisha VIP
"...och glömt är allt som livet hållt oss undan..."
...så vackert...så smärtsamt...så längtansfullt skrivet....
2008-10-20

  Kriss*
En underbar text
vacker, mycket vacker
2008-10-20

  R-M
Det blir så vackert när du skriver!
2007-12-02

  Manal
vilken POESI
2007-11-25

  issac.a.m
En fantastisk dikt...
2007-11-19

  VITRIOL
Vilken härligt skön poetat skrivelse. \"Mellan skorpion och skytt\" Bara det känns som en magisk transformation och övergång.
2007-11-19

  isabel louise
ljuvligt vackert!
2007-11-18

  Dilsewat
Hett! men jag trodde du skulle använda hårdare ton!
2007-11-18

  Catrin
Underbart vacker, stämningsfull och berörande! Applåder förstås!!
2007-11-18

  Ronny Berk
vackert som poesi men budskapet förvirrar och berör...ja...
2007-11-18

    Erika H
Bädda nytt i oskuldens färg. Det nya ska komma. Sammansmälta mellan det ljusa och det mörka. Det nakna och påklädda.

Där i lusten... vackert beskrivet om det mjuka, livsgnistrande. Känsligaste pennan smeker fram orden och låter mig vila en stund.

Mycket känslosamt och varmt vackert.
2007-11-18

  Bodil Sandberg
Ohh så förlustelsefullt du skriver...som förlustelse och sorg på samma gång...smärta och ljus i en bibringande uppenbarelse!!!
2007-11-18

  Henrik Svensson
Härligt...

Ett möte i natten,
I tvåsamhetens skimmer...
Endast gudarna ser...
O\' tidens början förnimmer...

Wunderbar...
2007-11-18

  Nina V A
aahh intense moment mellan skorpion och skytt
Skytt som jag är känner jag spänd båge och anslaget av frihet, ett varande just i stunden, natten håller livet, låt oss färga det likt regnbågen
2007-11-18

  charlotte hedendahl
En helt enkelt underbar text!
2007-11-18

  octobertragedy
fantastisk text! bokmärker
2007-11-18

  devilsangel
Helt underbart skrivet...om lust och åtrå och djup!
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund