Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÄS OCH LYSSNA TILL http://www.youtube.com/watch?v=fWkKIBpQG9g


Jag ska följa dig till Rosendals Trädgård

Jag ska vänta på att du kommer hem i gryningen,
jag ska torka efter dig, jag ska duscha dig,
jag ska betala räkningarna, jag ska ställa fram vinet,
jag ska sätta upp filmaffischerna med ditt namn,
jag ska ge dina slanka ungdjur taxipengar,
men lämna mig bara inte

Jag ska följa dig till Rosendals Trädgård,
jag ska låta dig känna lukten av brinnande ved,
jag ska köra dig till Arlanda, jag ska hämta dig,
jag ska följa dig till kliniken på Sveavägen
och lida med dig tills testresultatet kommit,
men lämna mig bara inte

Jag ska motläsa dina roller, jag ska berömma dig,
jag ska följa dig till teatern, jag ska hämta dig,
jag ska köpa tavlan på Bukowskis åt dig,
jag ska skriva pjäser som passar din karaktär,
jag ska trösta din ex-man, jag ska natta dina barn,
men lämna mig bara inte




Fri vers av montaigne
Läst 510 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-19 09:55



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Det är KÄRLEK det!
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne