Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vacker,ung och vek.

Ett leende lyser upp den mörka gatan.
En ung tjej i nya fina skor, med röda märken på hälarna.
Hon ler och skrattar för sig själv.
Kärleken bara lyser ur ögonen på henne.
Flaskan dinglar löst i mellan fingrarna i hennes högra hand och med cigaretten i den andra.
Hennes långa blonda hår är flätad i en vacker lång fläta, som dinglar löst längs hennes magra rygg.
Träden och mörkret omringar henne där hon går i parken men hon ler ändå.

Hon ramlar.
Hon hör snabba fotsteg komma mot henne.
Hon försöker resa sig till stående, när hon känner stora,grova och starka manshänder ta tag i hennes armar och dra iväg med henne.
In i den mörka skogen försvinner dom.

Ett gammalt par som är ute och rastar hunden, hör ett skrik, ett skrik som skär sig i öronen och som kvävs av en hand som för att tysta.
Paret blir oroliga och skyndar därifrån.

Flickan med det vackra leendet vaknar upp.
Blott utan minne.
Hennes leende förvandlas till gråt av den smärta hon känner inom sig.
Hon tar sig hem med både smärta och gråt, och somnar.

Nästa dag kommer skolan igen, och flashbaks från natten innan speglas i hennes huvud.
Smärtan hon kände är där än.
Hon anförtror sig och blir förådd.




Prosa (Novell) av Charlie Chaplin
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-19 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Charlie Chaplin