Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har svårt för för skränet i etermedia, både privata och offentliga, Jag hatar flabbandet, jag hatar det skrattlystna kurrandet och jag hatar skränet. Jag grips av avsmak när vuxna människor förmår sig att tro att livet i dokusåpor skulle vara mer ef


De tomma och skramlande tunnornas tyranni

Jag har svårt för skränet
Slår jag på min TV låter den
som ett skatbo i maj –
jag gillar skator men inte
i en låda inomhus

Flabbandet äter sig in
överallt, gälla grisskrik
har blivit ett normalt tilltal
mellan generationerna.

Tystnar skrattparoxysmerna
flödar i stället det milda
terapeutiska tilltalet
varvat med soffloskler.

Det värsta är att jag ibland misstänker
att min reaktion är en normal saltsur
uppstötning från en grinig och
förbisprungen gamling.

Då erinrar jag mig att jag hatade den av alla
så innerligt älskade Lennart Hyland
redan för femtio år sedan
och blir glad igen. Fan ta packet!!




Övriga genrer av papillon
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-20 04:14



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Ja jag känner mig gammal jag med, packet får inte ens en betald licens,bah!
2007-11-20

  Björn Nilsson VIP
Jag hade också svårt för Hyland och dagens TV ser jag inte mycket på - men räddningen brukar finnas i en god bok. Som förmodligen nästan gamling (hur kvalificerar man sig för att bli det?) inser jag att alla intressanta saker jag vill läsa med en hemsk råge räcker till för resten av mitt liv, även om jag mot förmodan skulle leva till hundra.
2007-11-20
  > Nästa text
< Föregående

papillon