Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikt




Skönt somnade hon
till regnets smatter


snart befann hon sig
vaken i en dröm


hon satt med en enkel
teckning som visade

en säng ett blått täcke
ett par uppdragna ben
två händer och ett huvud



har hon ont
sa hon

nej inte nu
svarade skuggorna
som rörde sig i rummet

nu sover hon och drömmer
att hon sitter med en teckning
som föreställer henne själv

och just nu har hon slagits av tanken

att i den stunden hon dör
så kommer hon inte bara att skiljas från andra
utan även från sig själv

nu var bara frågan

hur gjorde man när man tog farväl av sig själv




Övriga genrer av Bim
Läst 1475 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-06-18 20:12



Bookmark and Share


  aol
en trängande text
2010-05-05

  korpfjäder
Så innerligt skön liten varelsetext. Sparas!
2009-07-02

    papillon
En dikt om de i djupaste mening existensiella frågorna, enkel, okonstlad, underfundig, vacker som en barnteckning och med ett litet, litet leende sprunget ur stillsam visdom.
2009-06-26

  Måna N. Berger
Det är den svåra frågan. Samt att inse att de andra kommer att finnas kvar, en tid, och vandra över tomrummet där man funnits. Att man så småningom, även där, hos dem, kommer att förvanskas och blekna bort. Då är det gott att ändå ha en teckning av sig själv.
2009-06-22

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Den här dikten har så många lager att jag blir alldeles stum. Slutet är en fråga som ekar och ekar och är svår att besvara, men kanske bra att bära.
2009-06-19

  Yrre VIP
Å där satt den, vilken tanke!!
Är förstummad inför den möjligheten..och..rädd..
2009-06-18

  Lilla My* VIP
Oj...tuff dikt om insikt!!
Kloka ord som vanligt Bim!
2009-06-18

    prima donna
ja så är det ju faktiskt.
2009-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Bim