Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A hole new world in silens

 

 

 

A hole new world is hating

hating because of me

My hole family is hanging

up in the tree

Dangling from the rope around my neck

every last one of them

just dangling

from the snare

next to me

 

A hole new world is hating

living wild and free

and I am standing hollow

next to a poplartree

were strange white fruit hangs

silently, at last




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-21 16:52



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Mm, jag gillar den här..

Man ryser liksom..

Känns som om du blivit inspirerad av låten Strange fruit hanging from the tree, som Billie Holiday sjöng för länge sedan och som anspelade på ett rasistdåd i USA där en vit mobb lynchade och slutligen hängde upp tre svarta pojkar i ett träd för att de påstods ha våldtagit en rik vit flicka. Något som senare visade sig vara falskt då flickan erkände att det va hennes egen pojkvän som gjort det.

Här känns det lite som poetic justice.. hehe.. i dubbel bemärkelse..

Ett fruktansvärt dåd, ett tragiskt öde, och en oförstående fördomsfull omgivning.. allt ledde fram till en oerhörd tragedi.
2007-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*