Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flykten från Athena

 

Den feminina principen
utfryst ur paradiset
haltande, förtalade
det jordiska försakandet

Visdoms törsten stor
där intellektet bor
med brutna vingar
när kvinnligheten
tvingats ner på knä

Lidandet må hägra
där patriarkatet råder
söndra och härska
vår tids domän

Hur hungrigt gapar
inte våra själar
ande törsten stor
när vi lever som trälar

Du visdoms klara låga
vänd åter till vår boning
Athena, visa oss vägen
till motsatsernas försoning




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 653 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2007-11-26 09:14



Bookmark and Share


  Effell
Mycket bra, både rent filosofiskt och med det antika motivet invävt.
2007-11-29

  issac.a.m
glödande poesi...
2007-11-27

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag kan inte skriva nåt annat än att det här blir en av mina favoriter/B
2007-11-27

  Lena Renman
Grattis du bland mest bokmärkta denna vecka :-)
lena
2007-11-26

  Inkarasilas
Ren fråga där komplettering av motsatser är enda svaret, hyllar dig Maria, skiter i Athena :) Pussss!
2007-11-26

    Maria Malm
Ja, må alla motsatser kunna försonas.
2007-11-26

  Lena Renman
En helt underbar text som handlar om smärtan i separationen, i träldomen och att söndra och härska. Vi måste enas och förenas över köns klass och rasgränser för att helas.

Tack från Lena som både applåderar och bokmärker.
2007-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund