Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte tillräckligt mycket, för att veta hur barnen borde leva.
Ändå vet många hur jag borde levt.
Men jag vägrar att sörja, över ett liv som jag borde haft
när det finns så mycket kvar.



RESER ETT RÖSE AV RUINSTENAR

I det kalla stjärneljuset
fann jag
i frostig beslutsamhet
det går inte 
att bygga
med de trasiga stenarna
från ruinerna
av förr

Blodiga fingertoppar
reser ett röse
i havsstormar 
vänder ryggen till
återvänder ibland
till utsikten
och för att låta vinden
rena min kropp

De dåliga
vägvisarna 
vet tydligen så väl
hur jag känner,
tänker och planerar
jag önskar jag all lycka
då jag går en annan väg
lite vilsen
för att finna kärlek
även om jag vacklar
i högljydda protester

Jag har röjt
för nya åkrar förr
uråldriga stenar
har blivit gärdesgårdar
till skydd
Jag undrar
hur höga måste jag
resa dem
den här gången?

Jag har ingen ritning
inga mått, ingen lösning
men vet hur man bygger
ännu ett liv
ännu ett nu
för mitt liv har börjat
att skriva ett facit
som bara har döden
som deadline

Och ännu än en gång
famlar jag efter drömmar
flyktiga ovissa
men
kraftigt
armerade med kärlekslycka




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 352 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-11-27 16:28



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
gillar det här!
2007-12-02

  Inkarasilas
Gång på gång, om och om igen, famlar runt bland gravstenar av sorg och kastar sig ut igen, suveränt, snyggt, svart allt, Joooo!
2007-11-28

  Michaela Dutius
Mycket vacker men gör mig aningen ledsen-tack för den läsupplevelsen!
2007-11-27

  isabel louise
vackert och vemodigt. Gillas!
2007-11-27

  Catrin
Fastnade särskilt för raden
\"mitt liv har börjat skriva ett facit som bara har döden som deadline...\"

Låter i mina öron som \"till döden skiljer oss åt\"

Vackert med en smula desperation, skriver du om livets förväntningar... och en stor portion tillförsikt och hopp.

Bokmärker!
2007-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth