Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudinnans gåva

 

Åh du man, med forna anor
med ridderlig känsla
och ditt svärd av sanning

du som veto din rättmätiga plats
som vet Gudinnan att dyrka
hennes kropp din lekamen
att intaga under andlig blot
en ymnest att betrakta
vägen in till paradisets port

erisäpplet blir ditt
sött, moget och gott
när du högsta sanningen förstått

Gaia, vår helighet 
hennes skönhet ack så stor
buga ödmjukt inför det
som håller balansen på vår jord

låt inte svärdet härska och söndra
låt det vila i Gudinnans hand
låt motsatserna helas
land efter land

ge tillbaka det som tillhör jorden
ge tillbaka det som förstördes o försvann
ge tillbaka allt som du tog,
när du sa att makten var din och inte vår

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 421 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-11-29 13:12



Bookmark and Share


  Diffusiaria
vacker
2007-12-06

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker- läser igen och igen....och hittar nya saker...
2007-11-30

  issac.a.m
Du är för härlig,, tack för underbar läsning..
2007-11-29

  aberatio
Ja, vi kan ju fråga Gaia hur rationella vi egentligen är ;)
2007-11-29

  Björn Karlsson
Med trummor och basuner
hedras gudinnan
i varje man och kvinna

må de stora bragderna lysa
för balans mellan dem





Jag tycker om den
Eddans ande svävar i lyriken
2007-11-29

  aol
starka ord i en strömmande vacker poesi
2007-11-29

  Lena Renman
Bara ääälskar! Lena som applåderar bokmärker och allt det där.
2007-11-29

  Gawain
Starkt bildspråk. Nog förtjänar hon bättre alltid, gamla Gaia..
2007-11-29

  Dilsewat
Fånga tjuven!
2007-11-29

  Betlehemsstjärnan VIP
Fantastiskt skapande ord som fängslar på ett behagligt sätt/B
2007-11-29

    ej medlem längre
Vackert och ömt skrivet!
2007-11-29

    ingvar VIP
Underbart!
2007-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund