Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<span style="color: #999999;">...av mina versrader</span><br>


Du tecknar transkriptioner (mina skrivande ovationer till dig)

så lovande var den diktarpennan

att läsekretsen förstummades

klamrade sig fast i hängrännan

och vardagsbestyren försummades

 

och du log i stillsam mjugg

när du läste mina senaste rader

violblygt, under blondaste lugg

gick du med på diktarpromenader

 

vad skulle du säga när du såg

att jag skrivit dikten om dig

att du var aktör i diktarupptåg

utan att kunna värna dig

 

men du verkade gilla läget

älskade så det diktjag

som jag penslat angeläget

att du vävde egna inslag

 

i versraderna som jag skrev

gjorde egna transkriptioner

tills texterna utvecklades, beskrev 

våra gemensamma övertoner

 

i ett skimrande finvävt potpurri

av vackra verskollektioners

texter i varm harmoni

mina skrivande ovationer

 

till dig

 

© Birgitta Wäppling, 2007




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1063 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-01 09:16



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Den här texten är ... het! Vilken fin sammanvävning av två diktande själars ordpassion.

Jag gillar rimmen, originella och glittrande genom texten, som lyser av positiv energi.

Den lyser i sig själv så att färgsättning på slutet kan tyckas överflödig, samt tecknen mellan stroferna, men det är ju en smaksak.

Härligt!
2007-12-01

    Bodil Sandberg
Så enormt fint och varmt ...och hedrande till den lovande diktarpennans ägare!!!!
2007-12-01
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP