Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en oslipad diamant...


du är som en oslipad diamant sa du
bara man får putsa och slipa lite
så kommer ditt vackra inre fram

jaha, tänkte jag
jag är som dina små projekt i din verkstad
det ska lackas och slipas och lackas igen
så man speglar sig i glansen
färdig att visas upp för omgivningen
fläckfritt, perfekt, oklanderligt

du jobbar och sliter
vill få mig passa in
i din sockerkaksform
av din syn på livet
stöpt efter dina premisser

men diamanter är hårda
svåra att slipa
jag tänker förundrad
när blev jag ett projekt?
och vem är du
putsa du på dig själv

jag vill ha kvar en del
av min skrovlighet
det där mindre perfekta
som bildar min person

vill behålla
de lena sidor
som slipats fram
av åratals nötning
mot andra stenar

vill fortfarande vara
mig själv
och duga
som jag är

och ta hand om
renoveringen
själv

men om jag får
går jag bredvid
hand i hand
i glädje

om det duger

och hoppas
du ser
min inre diamant
ändå




Fri vers av glittertindra
Läst 395 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-01 21:16



Bookmark and Share


  Eddy Norest
En skön text med stor spänning. Bra skrivet!
Och visst är de viktiga: både skrovligheterna och de lena sidorna. Men framför allt att få vara sig själv.
2007-12-04

  Björn Karlsson
Så jävla bra skrivet
i en skön enkel rytm

med ett inehåll som
nog gäller de flesta på planeten

Bravo
2007-12-03

  drakbruden VIP
Vilken underbar text!
2007-12-02

    ej medlem längre
Ja jösses! Precis så är det ofta när förhållanden påbörjas i alla fall. Man ser en del skavanker men man tänker att \"jaja det där fixar jag bort när vi väl är ett par\"! Helsnurrigt och lyckas aldrig!
Tack för denna klarsynta text vännen!
2007-12-02

  himlen.luktar.skit
Herregud va bra! Jag saknar ord.
2007-12-01
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra