Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
AKWABA


I sinom tid, gudinnan blid


Gudinna från Ghana
låt släcka vår törst
ur alltings källa
blotta ditt bröst

ge oss förmågan
att nära vår längtan

ditt behag vår tröst
vår skönhetsträngtan

dina droppar silkeslena
faller från skyn
blänker i daggvåt kåpa

hur mild är inte
din lenaste röst
som så silkeslent
formar vår arma törst

till en levande gåta,
att älska, drömma och
vackert beskåda

Gudinna av Ghana
vår tids benådan
växer, väcker och
sällsamt betäcker

morgondagens gåva




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 376 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-20 15:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart, sophisticated, läsvärd. / R.
2008-08-21

    Bodil Sandberg
Å den älskas..fullkomligen underbar..rytmen..tonen..bilden..strålande snyggt!!!
2008-08-21

  Michaela Dutius
Ett skönt löfte om en morgondag - när allt är bättre...
2008-08-20

  Lena Renman
Underbar gudinnebtraktelse och ett vackert bejakande till kvinnligheten. Applader
Lena
2008-08-20

  Fredrik P. VIP
magnifik inledningsstrof
och en genomförd känsla
som får mig att himla
med ögonen...vackert!
2008-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund