Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömtydaren

 

 

det finns bara

en flik av hopp i mig

 

du håller den i dina händer

som en rastplats längs en sprucken väg

 

en vilopunkt för människor

med alltför många drömmar

 

jag vill att du tyder dessa tecken på min hud

läser mig med dina sekreterarögon

 

 




Fri vers av Carlita
Läst 636 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2007-12-03 20:56



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
De tre första stroferna är briljanta. Jag provade att sluta efter den tredje strofen och då kändes dikten lysande. Den fjärde strofen fungerade inte riktigt för mig (men viktigast av allt: det är ju din dikt!).
2008-07-29

    Trast
Mötets öppningar mot djupet. Oväntat med sekreterarögonen på slutet. Kanske läsa för att skriva?
2008-04-17

  Maria Zena Viklund
vacker att tyda tecknen på min hud!
2008-02-23

  coffe
du berör mig med mystik och ord som följer min flod. c
2007-12-29

  Död Mans Hand
en rastplats för de rastlösa...kan vara välbehövlig.
Ju fler/mer drömmar desto fler chanser till känsla av misslyckande och bitterhet. oavsett om man uppnått hundra gånger mer än de flesta andra...är några av såna tankar som genereras av texten. som alltid hög kvalitet.
men bara en hoppflik känns lite snålt va? antal och storlek på hopp-lotterna varierar kanske med tiden och var bara en i just denna dröm.

dream until your dream come true - som herr Tyler ylar ; D
2007-12-12

    wilja
ho. jag tycker sista raden gör dikten mycket mer intressant. som ett snyggt grepp att få den att stanna lite längre, ett extra varv.
det enda minsta jag kan anföra är att jag, första gången åtminstone, tyckte det räckte med: tyd dessa tecken.. osv.
jag vet inte varför, det kändes avskalat på ditt lovelyiga sätt. men jaja.. en smak/bak/-bisak..
2007-12-06

  Maria Zena Viklund
älskar allt utom sista raden som slocknade entusiasmen lite då den blev lite platt fall i min ögon annars strålande skrivet!
2007-12-05

  harriet
Jätte bra skriven. applåderad :)
2007-12-04

  Erik L
Väl formulerat (som alltid). Jag gillar framförallt ordet \"sekreterarögon\".
2007-12-03

    Cronopio
Det här med sekreterarögonen var briljant. Fyra små strofer som hör ihop, men ändå är lättare än luft, det vill säga: De svävar.
2007-12-03

  Jan Linderoth
En flik av hopp i dina händer....väldigt vackert. Tyder sekreterarögon tecken på hud? Jag trodde händer gjorde det. Men jag har ju inte sett de ögonen, så du har nog rätt. Lysande dikt!
2007-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita