Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min drömsäng


Dröm-säng, dröm mig blå

 

 

Min säng ska vara klädd i blommor

Och dränkt med förlustens tårar

som inte längre är mina

En enda vitklädd fader ska förklara mig till en vinnare

En drömmare som nått sin dröm

En önskare som önskat ihjäl sig

Gratulerar! Ska de säga

 

Från bleka ansikten under kalla svarta kåpor ska de se

på mig och jag ska inte skämmas över att blunda

Sängaveln ska vetta mot stenar och stup

Andra drömmande ska le och välkomna mig för att äntligen ha hittat ut

Blodet som strömmat i nitton år ska ha torkat ut och upphört

Allt jag ville få ut är ute

Allt jag ville få gjort är gjort

Inga spår är lagda bakom mig

Inga smulor att följa till den skyldiga

Mitt slut är mitt slut

 

Lätt som en fjäder i vinden

ska jag inte skämmas över frosten som kantar mina näsa

och ni ska sakna mina söndriga blå läppar som inte smackar något mera

Mitt ansikte ska vara slutet, ögonlocken ska skymma den isblå sanningen

Mitt blod är spillt och försvunnet

En enda man går fram och ger mig en kyss på pannan

hans tårar faller på mina läppar

Han lämnar inte min sida, längre

Hans flykt är slut, hans jägare är död

Och min bädd är som den alltid varit

drömd upp i det blå




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-03 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*