Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naiv tänker

Om människor är goda
Varför kastar de då skuggor?
Borde inte en varelse av ljus
Lysa upp och sprida glädje

Om vi är staten
Och staten är vi
Varför gör inte staten som vi vill?

Om en dikt är bra
Varför väcker den då tankar
Man helst inte vill ha

Om vi är så fel
Så mycket som vi förstör
Varför finns vi då?




Fri vers av Laero
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-04 22:06



Bookmark and Share


    NovaHI
Du har verkligen fångat en fråga som finns under ytan, men ändå inte syns vanligtvis. En tankeställare, och en bra dikt dessutom.
2007-12-11

    Cammo
hm, ma nbörjar verklgientänka lite själv. Fint skrivet
2007-12-05

    Smurvelmurvelsmurfen
Man börjar tänka en del när man läser den där, jättebra! =)
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Laero