Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är skönhet för dig?

Jag vill veta vad skönhet egentligen är,
är det din insida när jag är riktigt kär?

Är det de bruna lockarna som gör mitt hår?
eller skuggan som blir när jag i solen står?

Är det alla kurvor som du älskar på min kropp?
eller hur blodet pumpas runt i mitt omlopp?

Är det kanske att alltid gå runt och le?
för att alla andra ska kunna öppna ögonen och se.

Jag vet inte vad du tänker när du ser på mig,
så berätta därför vad skönhet är för dig.




Fri vers av Elin?
Läst 519 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-06 00:01



Bookmark and Share


  Svante
En intressant lite svårskriven text, där man inte riktigt säkert vet vem som är \"du\" eller \"jag\".
Men så till själva frågan. Om jag får svara för mig själv; om det gäller en annan människa; Skönhet är vad man själv upplever av den andra; det är nog ofta en allmän blandning av fysiskt utseende, personens inre, vad den andra gör, vad den andra är, rent allmänt helhetsintrycket av alla olika slags uttryck som den andra utstrålar.
2007-12-09

  Mats Henricson
Komplicerade frågor som ,verkligen, kräver bra svar, välskrivet och sensitivt......
2007-12-06

  To
Vacker dikt! Hmm Skönhet är för mig precis det du skriver om. Skönhet är också något vackert man är och gör av obegränsad kärlek. Det finns väl olika former av skönhet? Kan skönhet kanske vara något som någon njuter av att betrakta.
2007-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Elin?
Elin?