Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en kort varannanmeningssaga av mig och min älskling


Ankan Knut

Ankan Knut han gick ut.
Han hoppades på en utekväll med ett skjut.

Men i stället sprang han rakt på en snut.
Så han frågade snällt om det i pistolen fanns krut.
-Ja nog finns det krut! sa polisen så läpparna plutade ut.

Ankan Knut började springa för livet, och krutstänket i arselet var rivet.
Polisen som inte äter gris tänkte att anka till julbordet var givet.

Knut ville ju inte bli julmat, och hamna som sin bror serverad på fat.

Benen gick som trummpinnar, samtidigt som han kraftigt flaxar med sina vingar.

Men vad hjälpte det, ett skott i rumpan gjorde ankan till en smet.

Polisen tog anksmeten och sa, så här nära en sprängd anka får jag nog aldrig mer va.

Då kom Knuts bästa vän gåsen förbi.
Han sa till polisen, att skjuta Knut sönder så där var väl ändå att ta i.

Polisen vart arg och tog gåsens nacke för att bryta, han sade sen -Till jul ska det anka och gås i samma gryta!




Fri vers av hjortfot
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-08 13:44



Bookmark and Share


  Ollle
Den var faktiskt kul helt klart
2015-08-31

  To
Vilket bra hop kok. Inte julematen av ankan och gåsen men av er. Skön läsning. Bra skrivet
2008-01-15

  Dessie 35
haajjoooohaa kul
2007-12-08

  Lyckohäxan Enediel
Haha! Helt sjukt bra! =)
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

hjortfot
hjortfot