Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En slags svit. Eller fem dikter tror jag.


MED LÄPPAR SLUTNA ÖVER SMAKEN AV JOD; HAV OCH KÖN

I hjärtat av en 
lördagseftermiddag
fylld av tankar
och långsam själsrytm
låter jag mina
läppar slutas varsamt 
över smaken
av jod, hav och kön
i flytande bärnsten

#####

gästerna anländer
en och en
i form av tystnad
och blänkande regn
i motljus

#####

torkade penslar
vid väntande
bilder
vill inte bestämma mig
vad som de 
ska målas över med

#####

i skepnaden 
av en  musiker
låter jag toner vila
rastlöst på notblad
medan klumpiga fötter
bara rör sig till
dansen av
andetag

#####

fingrar på
den oskattbara kedja
du fäst vid dig
min själ är din gisslan
kräver guld och diamanter
för min frihet
som jag 
lyckligtvis
inte har

för i hjärtat
av en lördagseftermiddag
med doft av jod, hav och kön
är min hud
bunden av längtan
efter kärleksbett

##### 

 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 334 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-08 15:03



Bookmark and Share


  stella
Här gisslar du läsaren, iaf mig!
2007-12-09

  Catrin
Riktigt bra skrivet... en blandning av mystik och vardagsromantik som gör mig fundersam och det är ju bra... läser gärna flera gånger om. En av dina bättre på sista tiden.
2007-12-08

  aol
lungt och till synes enkelt språkar du fram ett fint poetiskt stycke
sm bara växer eftersom
2007-12-08

  melancholia
är min hud
bunden av längtan
efter kärleksbett



vackert...
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth