Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonstunden återger

Under morgnars gryningsljusa timmar

kan man ana jordens själ en liten stund

dygnets första solstrålar som glimmar

och tar himlens penslar nyfött i sin mun

 

och himmelskt vackra blekröda nyanser

lyser även upp ett sorgset sinnelag

ger klang som överröstar dissonanser

till musikaliskt vackra färgers toninslag

 

och kval som tyngt din själ ger hastigt vika

om till en början blott en liten stund

för dessa gryningstimmars uppslagsrika

toners konst i tidig morgonstund

 

du som förut reducerats till statist

i ditt eget liv och endast gått bredvid

väcks nu till liv av stundens initiativ

och blir livsnärvarons sanna violinist

 

då får du kraft att åter fatta stråken

återta din plats i livets spelmanslag

ni spelar så melodiskt från epoken

som har tonsatt historiers vingeslag

 

du trotsar rofyllt handens sista skälvning

låter stråken lyfta mörkrets draperi

startar sinnenas melodiösa omvälvning 

då durskalor kolorerar livets symfoni 

 

hör nyponröda stråkars drag förföra

mer än aningarna kunde varsebli

hur melodiers tonföljd kan beröra 

då du börjar spela livets melodi

 

© Birgitta Wäppling, 9 december, 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1480 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-12-09 12:05



Bookmark and Share


    crapcat
Mycket vackert skrivet! Får mig att tänka på musik. Du är otroligt duktig på att rimma, jag är inte särskilt förtjust i rimdikter i vanliga fall men du gör det på ett sådant klockrent sätt att man kan inte låta bli att tycka om det.

Gillar speciellt stycket:

\"du som tidigare reducerats till statist

i ditt eget liv och endast gått bredvid

väcks nu till liv av stundens initiativ

och blir livsnärvarons sanna violinist
\"
2007-12-10

    Bodil Sandberg
Ja och kunde man inte ana Jordens själ förut om morgnarna så lär man göra det nu...och kval..vad är det...minns jag inte efter dessa dina ord...applåder!!!
2007-12-09

    alicia79
Melodiöst och rytmiskt målat, med hoppfullhetens fulländade penseldrag...!
2007-12-09
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP