Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du var aldrig barn, du var avfallskvarn

jag ser med fegögonen
hur lite ditt ansikte rymmer
du är bortkastad stolhet
ångest och förakt i en
tung smet

och du förväntas att bygga ditt liv i denna jävla soppan
syrgasmask, ansiktsmask, magplask
dina ben är trasiga styltor du
var aldrig barn du var
avfallskvarn och nu
syltar du dina egna drömmar


startkaplar fastkilade i tomhet
du kommer inte undan
du kommer inte alls
det kommer in i dig och du
vinner aldrig du är ett tröstpris
ingen pokal
du spelar svag du
ger bort dina egna val

det finns ingen vila
ingen rast ingen chans att
tvivla du vet att

proceduren är smärtsam
men du blir mer människa sen
vi ska avlägsna, bryta ner och
kapa av varenda förtvinad lem
det är du
och inte spegeln
som är smustig


du konseverar andra människors DNA under huden
men du är inte såld du är
bortbjuden

billig, klängig, tillgänglig
känslor till kilopris
en köttbit i charken
vi tittar bort medan ditt hjärta drunkar
i sina egna spyor på marken

och det gör inget om man inte känner
du är älskad men inte av
vänner





Fri vers av Jull
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-10 17:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jull
Jull