Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gasoline

HEJ OCH VÄLKOMMEN
detta måste vara det som kallas
självinsikt;

Jag bygger trygga kokonger av självförnekelse
virar nystan kring den tandkrämsfläckiga spegelbilden och tipexar över
mitt personnummer klipper sönder alla bäbisfoton tills jag är helt fri
att föda ett nytt monster
penslar på ett pansar och under mina fötter snurrar jorden
men jag trampar vatten i min egen dy
förnekar jakten och välkomnar illusionen om ett känslotätt paraply
det spelar ingen roll om det regnar järntårar för andas in min egen
värld av helkroppsförlamning
där förnekelse är den största chansen till ett självuppfyllande

Jag jagar mig själv med kniv
en katt-och-råtta-lek som jag och alla mina hjärnspöken vet kontentan av
men skådespeleriet kan inte vara i oscars-klass för
det dolda självföraktet blev till
tandemsmärta och förlåt men jag vet inte hur jag ska
ta hänsyn till dig för jag har mest lärt mig att
skriva 'håll käften' i min andedräkts kondens och
tiga är guld men en smäll på käften är kanske
precis vad jag behöver

Och fuck vad allt tar emot
livskraftstanken blinkar ilsket
EMPTY och jag lade alldeles för stor vikt
på dig och dina axlar när jag
bad dig fylla mig
du tog orden bokstavligt och fysiskt sett var du
en jävla altet men det räckte inte till och
jag fick
motorstopp




Fri vers av Jull
Läst 350 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-24 22:58



Bookmark and Share


  en_kaospassagerare
härligt skrivet! och ett kul sammanträffande. lyssnade precis på kim larsen (gasolin) och så låg denna längst upp av alla texter när jag loggade in här ;)
2009-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Jull
Jull