Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns mycket mer än ordens skimmer och långt mer i ögonens febriga passion

 

 

Det finns mycket mer än ordens skimmer

långt mer i ögonens febriga passion

enormt större hetta än känseln förnimmer

i kärlekens brännande attraktion

 

Det finns mycket mer i romansens vårdoft

långt mer i synintrycks vilda musik

mer än vad älskogens eget stjärnstoft

skildrar i sin intensiva replik

 

på intet sätt kan du bättre beskriva

denna kärlekens djupaste symbolik

än med eldigt, otyglat explosiva

känslors egen glödande mystik

 

 

Det finns mycket mer i kärlekens kryddoft

långt mycket mer i känslors musik

mer än vad älskogens lågande stjärnstoft

nånsin förmår visa i känslors poetik

  

*

de brinner

för varandra

 

 

det är en sjudande,

passionerat uppbragd kärlek

så het,

att inte ens decemberkylan förmår

släcka den

 

 

© Birgitta Wäppling, 10 december 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 966 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-10 21:36



Bookmark and Share


  Catrin
Ljuvligt vacker poesi som förmedlar till mig att kärleken lever om vi låter den... Älskar rader om \"älskogens eget stjärnstoft...\" Du sätter ord på mina känslor, tack!
2007-12-12

    sunnanvind
Väldigt vacker text!
2007-12-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbara rader som inger känslan av att uppleva riktig kärlek..
vackert!!/B
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP