Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesi eller nått annat. Skrivyoga i december under 5 minuter. Bör läsas snabbt.


ja, vad blev det här egentligen?

den där veckan på kusten då vi hyrde en stuga
hämtade nyckeln i en brevlåda och låg nakna inomhus
bredvid varandra bara för att värmen var för varm

tången som luktade genom skogen, över och igenom de krumma tallarna
och stigen vi trampade så försiktigt från huset och ner till havet
lika försiktigt som vi trampade kring varandra

den där veckan på kusten med stugan
en sista chans ett sista försök till försoning
förståelse?
älskade vi fortfarande varandra när vi älskade ute på dom där solvarma klipporna
och havet långt därnere som en viskande publik och efteråt,
när det var över,
måsarnas skrattande i skyn

den där stugan på kusten där allt skulle glömmas och
allt skulle sätta igång igen
vi skulle förklara allt vad vi kände och vi skulle skratta åt hur dumma vi varit
och vi skulle vara sköra och vackra framför varandra
och sen, sen skulle vi bli starka
och skratta
kanske springa fram över sanden brevid varandra
låtsas frysa och hålla om

men att spela fia blev aldrig så roligt som när vi var små
och böckerna blev aldrig så lätta att koncentrera sig på
och jag vill hela tiden fråga vad tänker du på,
fast jag vet att det är över




Fri vers av Andreas Borg
Läst 608 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-14 23:24



Bookmark and Share


  madinsane
nä, dessa ska läsas sakta.
och sista stycket är enormt, galet bra. vemodigt och surt och käftsmällande smärtsamt, men galet bra.
2008-06-09

  Betlehemsstjärnan VIP
De här fina raderna rekommenderar inte jag att läsas fort.
Läste det sakta och fastnade för den vackra beskrivningen,
samt den något lite vemodiga tonen. Hur livet kan te sig, men
att alltid försöka tro, även om det inte leder dit man i första hand
hade tänkt sig. Gå vidare, för att ändå veta att man gav det en chans. det kan vara befriande i sig. tack för denna fina läsning. Bra!!/B
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Borg
Andreas Borg