Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå och röd

 

Jag säger dig;

Självklart bär du din mask groteskt och våldsamt

Med hammare och fil bankar och slipar du mitt hjärta

tills det är precis som du vill ha det, Älskling

 

Jag säger er; 

Att slita sig loss från en navelsträng

som kväver hjärtat ditt är svårt

Att lämna en bit av ditt hjärta utan att gråta

det är svårare

men värst av allt är väl då

den gåva man ger

och det hopp om den lycka som aldrig mer sker 

Att lämna sitt hjärta är svårt men värre är väl då

att få det tillbaks i bitar och du vet väl aldrig vilken mask

ditt anskte ska bära på

 

Jag säger dig;

Självklart gör det ont

men jag vann till slut

det är bättre nu

för inuti finns ju inte längre han, inte ddu

 

Självklart bär jag en slöja, en slöja svart av sorg

men den försvinner, blir en smula tunnare för varje dag

till slut må även den ha sått sin sista död

och mitt hjärta kan skimra igen, i färgerna

blå och röd




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-15 14:47



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en förundrans text där skymtas en uppgörelse med historien och tillförsikten inför framtiden...
2007-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*