Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dikten HO CHI MINH CITY går Larz Gustafsson till rätta med gävlebornas okunnighet och flathet... Tur att de har honom.


LILLA SAIGON

I en svidande aktuell text tar Larz Gustafsson upp ett av de stora problemen i vår tid –
att en butik i Gävle kallar sig Lilla Saigon i stället för det mer korrekta Lilla Ho Chi Minh City. Vi står alla i den största tacksamhetsskuld till Herr Gustafsson för att han påpekat missförhållandet i sin skarpsynta text där han också, med sitt oförlikneliga bistra skämtlynne, påpekar att den som till äventyrs skulle kalla sin ”place” för Danzig skulle få sin karriär abrupt spolierad.
Detta är verkligen något som vi alla bör begrunda med största allvar – hur många har inte aningslöst accepterat att en känd musical fortfarande heter Miss Saigon när det enda riktiga vore Miss Ho Chi Minh City. Eftersom Herr Gustafsson blockerat mig är jag dessvärre förhindrad att framföra mina tacksamma uppkastningar direkt till honom utan får försöka nå honom på detta vis.




Övriga genrer av papillon
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-20 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

papillon