Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ode till Bowles Golden, en nyare sort av Vintergröna med lysande guldgula bladkanter och vita blommor


Vintergröna

som spindelväven

fångar sina offer

arresterar du mina okrattbara löv

lämnar urartade bladverk kvar

i din vintergrönska

 

ofattbart svindlar tanken vid

hur dessa förmultnande löv

som tvekande dröjer i bladverket

förmår bli till skimrande bladguld

fasta i sin övertygelse om

att de är du

 

©  Birgitta Wäppling, 23 december 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 2312 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2007-12-28 11:55



Bookmark and Share


  Ann. O. T. Herriddle
Jättevacker! Helt underbar!
2013-05-30

  Michaela Dutius
Den bär jag tacksamt med mig in i helgen....
2012-11-09

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin text med ett slut som gör att den vilar kvar.
Vacker text.
2009-02-23

  Gunnar Norrman
Ja, vi är alla en del av naturens kretslopp, och det borde vi besinna lite oftare. Vackert diktat!
2008-12-29

  aol
en mycket vacker poesi
2008-09-06

    BabsanS
En mycket välskriven dikt, som i min mening har allt...! Den är välskriven, har ett fint budskap, härliga formuleringar \"t ex arresterar du mina okrattbara löv\" och vilar samtidigt mot verklig grund...!

Bokmärker! Applåderar!
2008-06-15

    Diktarminna
Mycket fin dikt, professionellt välskriven med en form och helhet som tilltalar mig starkt. Du borde bli publicerad om du inte redan är det...!

(Tjoho, alla förläggare här hittar ni en fantastisk skribent!)
2008-03-05

    ej medlem längre
Förbaskat snyggt skrivet Birgitta!
Trädgården ger en mycket inspiration *L*
Balkongen är inte lika kul:(
2007-12-29

    JJ VIP
Jag gillar de språkliga konstrasterna dikten liksom bjuder arresterar- okrattbara-vintergrönska är ord som beskriver... som liksom inte brukar lira ihop, men som här gör det förtjänstfullt i din dikt! Ditt språkbruk är bra! Din språkkonst likaså! Mvh. JJ.
2007-12-28

  Bodil Sandberg
En oerhört vacker dikt Birgitta!!!
2007-12-28

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Detta ode är nog det bästa jag läst av dig! Hälsar vännen Fredrik
2007-12-28

  Michaela Dutius
Känner igen de tankar som du här uttrycker i en så vackert smyckad dräkt
2007-12-28

  DanSan
*******************************

Åh så vackert . . . kommer inte på något
konstruktivt att skriva för dessa rader tar
i hjärteroten . . .

Din bångstyriga penna har återigen gjort
underverk Birgitta!

*APPLÅDERAS och BOKMÄRKS*

********************************
2007-12-28
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP