Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till nattens dotter

 

res dig upp, du nattens dotter

 

det är när du nalkas

och kvällen varsamt flyr

undan den stjärnklara natten

till skymningars land

 

som jag skriver mitt ode till dig

 

för du är varken mörkret eller tvivlet

du är återhämtningens stillhet och svalka

vår vila från dagens vedermödor

 

 

fridfullt vilar vi 

i din varma, välkomnande famn

varsamt står vi

under ditt rofyllda hägn

 

i småtimmars sällskap

när nattviolen sällsamt blommar

och våra drömmar väver förunderliga möten

i ingenmanslands trädgård

 

förblir du oupphörligt vid vår sida

 

dessa nätter

när stormen driver isär

molnen i nattlig dans över himlavalvet

och vi blinda av frågor blickar upp

mot beckmörka stjärnors fall

 

och skyarnas dans blir ett skuggspel över nejden

som likt drömmars tango

virvlar livligt

mot djupare grund

 

då reser du dig upp, du nattens dotter

stryker oss på kinden tillitsfullt

räcker fram din varma hand mot all vår tvekan

och ger morgondagen kraft från vilans djup

 

vi vilar sött när nattens dotter kommer

under drömmars vintervackra skådespel

är vi statister som betraktar livet

på håll från tredje radens mittenbänk

 

 

småningom när småtimmarna lider

mot tidig grynings början denna natt

väcker nattens drottning upp sin arla morgon

att ta vid i morgonrodnadens bestyr

 

och hon klappar ömt sin dagnings kinder

allmedan våra drömspel dröjer kvar

tar välförtjänt en rast i morgonstöket

där vilan ännu hägrar fullt skönjbar

 

©  Birgitta Wäppling, 29 januari 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-29 19:24



Bookmark and Share


  aol
ödmjukt vackert blev berörd
tack för dina applåder
2008-01-30

    Bodil Sandberg
Vilket oerhört vackert ode till nattens dotter Birgitta...man känner onekligen en stor ödmjukhet och frid här...applåder appplåder!!!
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP