Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte är det Brösarps backar eller Fyledalen jag tänker på först....


Själens landskap


Regnens gisselslag från nordväst
grått, piskande, nådlöst
stenrasbrant och erosionsbrant
gråbrant, tvärbrant, blodsmaksbrant.
Myrsankt, dystinkande sankt,
gastsankt och lyktgubbsankt
och regnet igen
evigt rappande, kylande
förblindande, drivande regn
och halvdager - vad skall vi
med ett hett helvete till-
vi reder oss så bra med det vi har




Övriga genrer av papillon
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-27 00:05



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Ah- härligt uppfriskande! Det är så man längtar ut där man sitter inne i stugvärmen. Vårt härliga sverige-väder! Sidensvansarna kommer strykande i flockar här.
2007-12-27

  Björn Nilsson VIP
Det fattas bara att Själens Furir kommer marscherande i detta deprimerande landskap som verkar ha drag av Nifelheim också.
2007-12-27

  Åsa Gustavsson VIP
Bra skrivet med metaforer som känns.
2007-12-27

    Nattviol
ja!

ställer mig samma fråga..
om och om igen..
2007-12-27
  > Nästa text
< Föregående

papillon