Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad var det jag egentligen ville???


Våra andliga sopor

Det är ett grannlaga jobb han har -
han som kör den andliga sopbilen

vid varje själ stannar han till och
tittar forskande ner i tunnan

hur många av oss vet
att vi alla har en tunna

där våra löjliga små tankar
och haverade drömmar hamnar?

Då och då tömmer han kärlet
och efter det slipper vi minnas
det där som vi drömde en gång




Övriga genrer av papillon
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-22 00:25



Bookmark and Share


    papillon
Men klick i huvudet - visst är det så! Kusligt - jag har uppriktigt inte haft den i medveten åtanke men motivet har väl lagrats så länge i mitt undermedvetna att jag trott det vara mitt eget....
2008-01-22

  Björn Nilsson VIP
Sopbil? Var det inte helikopter, förd av en framtida utstött, en poet, som om natten skall forsla bort allt fantasisnusk? Mitt bevis för frågan: se Ekelöf! (Eller är det så att Ekelöf helikopterpilot ännu tillhör framtiden, medan vår tids fantasisnuskupphämtare måste använda bil?)
2008-01-22

  Larz Gustafsson VIP
I wish...
2008-01-22

  Michaela Dutius
Låter skönt med en andlig soptömmare- då blir ryggsäcken lättare att bära.
2008-01-22
  > Nästa text
< Föregående

papillon