Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om kärleken mellan barn och förälder.Skulle ha varit en bild med. Jag är inte förälder själv men ville skriva om den kärleken eftersom även om man själv inte är förälder kan man inte undgå att märka och känna den när den är runtomkring.


En kärlek utan ord

En liten hand
En stor hand
sammanvävda i ett kärlekens grepp

Ett litet liv
skapat av kärlek
ett litet liv
älskat mer än livet själv
Ett litet liv
i ett annat livs händer

En liten männsika
beroende av sin skapare för att överleva
En liten människa
oskyldig, oberörd av den kalla världen utanför

Ett litet liv
En liten människa

mera värd än det egna livet
oändligt älskad, en kärlek utan ord

En liten hand
En stor hand
sammanvävda i ett kärlekens grepp




Fri vers av ~maria~
Läst 808 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-12-29 02:52



Bookmark and Share


  Tjeckspeare
Du är en talang maria =)
2008-12-07

  To
Jag läser denna text igen som berör mig djupt. Ännu en gång... Vilken underbar text!
2008-08-17

  papessa
kärleken till det lilla barnet skall vara precis så här vackert och stor
2008-07-21

  To
Underbart skrivet.

Speciellt dessa rader

En liten männsika
beroende av sin skapare för att överleva
En liten människa
oskyldig, oberörd av den kalla världen utanför

Texten har en fin känsla och är mycket bra uppbyggs.

Inledningen och avslutningen är dessutom mycket kraftfull.
2008-05-13

  janoch taikon
vackert
2008-03-07

  Maria T
Så vackert, så rent
2008-02-15

  Freeman
Så otroligt varm blir jag när jag läser denna dikten av dig...du kommer bli världens bästa mamma som har ett hjärta att förmedla något så vackert! <3
2008-01-31

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Så fint beskrivet av förbehållslös kärlek
2008-01-25

  R-M
Så fin! Sån kärlek borde alla barn få uppleva!
2008-01-09

  Kent Love
WOW! Du kommer säkert att bli en fantastisk, underbar, kärleksfull, mamma själv en dag... Kram
2008-01-06

  "Silver" VIP
Det är en jättefin text om barn och förälder, även tolkningsbar så att den skulle kunna handla om ett människoliv i relation till en skapande kraft. Den mångtydigheten ger texten extra djup.

Fint också med ett anslag om sådant man som betraktare ser hända runt omkring i sin vardag.
2008-01-02

    Mickey Blue Eyes
Verkligen fin dikt! Inte heller förälder, men man vet hur ens egna är..
2007-12-30

  Patrik Englund VIP
jättefint!
2007-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Idealet är att vi lever i ett beroendeförhållande till vår Skapare, men tyvärr har människans blick fördunklats.
2007-12-29
  > Nästa text
< Föregående

~maria~