(eller: "Där står du i reslig gestalt")" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(eller: "Där står du i reslig gestalt")


Förlust av en nära vän

 

Där står du i reslig gestalt

avvaktande, omhuldande

skyddar mot allt som är kallt

så oförtrutet väntande

 

Med beundransvärt tålamod

som tillåter dig bida din tid

även när någon i vredesmod 

sparkat ner dig nattetid

 

så ståndaktigt stod du bredvid

under hela din glansperiod

i beseglade hemligheters tid

då djupaste samförstånd uppstod

 

du förlorat en sista maktstrid

mot ungdomars sparkar och slag

som lagt dig orörligt här invid

i väntan på din själafärd

 

du fridsamt, alltid så överseende 

 

brevlåda

 

©  Birgitta Wäppling, 29 december 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 899 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-30 08:31



Bookmark and Share


    JJ VIP
Ja det var en stilig vändning på slutet! Applåd(a)!!! Mvh. JJ.
2008-01-03

    Bodil Sandberg
Åh det var så det var...ja..tänk att inte ens en stackars brevlåda kan få va ifred...finurligt skriftat vill jag lova!!!
2007-12-31

    sunnanvind
Puh!!! Vilken historia...bra skrivet!
2007-12-30

  Michaela Dutius
Oj här tar du oss med på en färd som slutar på ett oväntat sätt...skickligt
2007-12-30

    ej medlem längre
Jag skulle ta och stoppa in huvet på en av vandalerna i lådan och slå några hammarslag så den sitter ordentligt!:)
Fyndigt skrivet!
2007-12-30

  Vilsen Annette-hittar vägen
Oj, jag blev riktigt rädd ett tag.
...och förlåt om jag blev glad att det bara var en brevlåda
Den går ju ersätta. även om det är trist!

Bra text med helomvändning!
2007-12-30

  nettizen
trist när inte ens en brevlåda är fredad längre....
mycket bra skrivet dock för likt de andra sa så gick det inte att förutse att det var en brevlåda som fallit offer för det meningslösa våldet.
2007-12-30

  Åsa Gustavsson VIP
Plåstra om! Man behöver en sån vän länge.
2007-12-30

    Maria Malm
Trodde att det handlade om något helt annat, tills sista raden..men visst är sorgligt när god vän skadas..
2007-12-30
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP