Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bra historia är en bra historia även om det går några tusen år.....


Om lämningar efter en hastig hädanfärd....

Pythagoras och hans lärjungar trodde på själavandring - Empedokles, en poet från Sicilien, kunde minnas sig själv, inte bara i ett flertal mänskliga gestalter, utan också som en fågel, en fisk och en buske - man kan förstå att han tröttnade på allt detta och i sin senast kända inkarnation hoppade ner i Etnas krater. Där försvann han, men vulkanen kvitterade leveransen genom att kasta upp en av hans sandaler.
Några tusen år senare slungade den mäktige Pitkäinen, åskan, sina kilar mot jorden och den eländige Rämä-Aapo från Pello gav sig till att svära när åskan gick. Och Pitkäinen hostade bara till ett rejält tag - och försvann gubben så spårlöst att inte mer än hans börsknäppe blev kvar.
Tack gode Gud för alla bra historier som berättats i eldars sken genom alla år....




Övriga genrer av papillon
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-31 01:11



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
riktigt bra papillion.
2021-04-21

  vera gade VIP
Ha ha- den va bra! Har du läst i Durells bok \"Runt Sicilien\" hur en av bussresans deltagare- förföljd av fordringsägare organiserade med hjälp av en Etna- vaktkonstapel- sitt försvinnande: halvbrända persedlar lämnade vid kraterranden- mannen i fråga lycklig i Milano! En tydligen vanlig procedur för \"nästa-världen\"-tillvaro.
2008-01-01

  Björn Nilsson VIP
Glädjedödaren och historiefördärvaren slår givetvis upp sitt \"Lexikon der Antike\" och noterar om Empedokles: \" ... nach der Legende durch einen freiwilligen Sprung in den Krater des Ätna, in Wirklichkeit aber wahrscheinlich in der Peleponessos starb.\" Å andra sidan, om karln var en buske i ett tidigare liv kanske han återvände som en sandal för att lura eventuella förföljare?
2007-12-31
  > Nästa text
< Föregående

papillon