Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Timglasets sand

Timglasets sand
Bildar en hög
På bottnen

Iaktar den ivrigt
Varje sandkorn som faller
Är ett steg närmare slutet

När sanden runnit ut
Och du inte har fler steg att gå

Stanna inte upp
Vandringen är svår

Men snart får du vända på timglaset igen
När tiden är inne

Och slutet på början har tagit vid

När vandringen är över och ljuset bryter sig igenom
Är det dags att börja leva

Tänka på nuet
Och inte det förgångna

Ingen vet vad morgondagen kan ge...

Ty timglasets sand
Döljer gårdagen




Fri vers av InteJag
Läst 397 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-31 14:40



Bookmark and Share


  aol
älkar din fia dikt den är sså sann den grep tag
2008-01-10

  Havsbris
Utmärkt ...

Älskar de metaforer
som du kryddar med verkligheten;
därför är äkthet som är kryddan
i poesin; känslor och bilder, gör
en perfekt tavla att andas i...

Sorgen och smärtan känns
nästan som \"bekväma\"!!

MEN låt inte sanden tar
slut och kontroll, du kan
alltid vakna... nu!!

tack för den läs-och tänkvärd
text!
*bokmärker*
2008-01-02

  Larz Gustafsson VIP
När sanden runnit ut är befrielsen här!
2007-12-31
  > Nästa text
< Föregående

InteJag