Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

barnsoldater

Uppradade på led
Likt spelpjäser i ett spel
Hårda krav
Som nöter hål i skyddsvästen


Barn i länder
Beroende av rent vatten
Tvingas slåss
För landsmännens sukt efter makt


Hoppet och drömmarna
Försvann likt maten för längesen
Döljer sorgen bakom de hårt sammanpressade läpprna
Tårarna släcker deras törst om natten


Tvingad till att döda sina närmaset
Sin familj och deras egna vänner
Som alltid funnits där
Att tvingas hörs deras sista bön


\"Krig är lösningen på allt\"
Är deras tolkning
Något barnen inte kan förstå
Kriget ger dem inget annat än skuldkänslor


Blodiga kroppar längst gatorna i mardrömmen
De små fingrarna mot avtryckaren
Handen kramande kring vapnet
Tvingad till att döda oskyldiga


Att se blodet spruta
Tänk att titta in i ögon dränkta av tårar
Skråcken som långsamt börjar gro
En mardröm i verklig skepnad


Lukten av blodiga lik
Uppradade på gatorna
Likt omkull fallna spelpjäser
I ett sepl utan barmhärtighet


Tvingad att spela
För någon annan
Är en mardröm för människor i norr
Verkligheten för en barnsoldat




Fri vers av InteJag
Läst 451 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-08 19:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Military madness.
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

InteJag